Leírás
A Bőközi füstölt kolozsvári szalonna csont nélküli sertés bőrős nyers császárszalonna felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk hagyományosan pácolunk, érlelünk és füstölőben keményfával füstölünk.
A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
Jól szeletelhető, alakja téglalap alakú, körülbelül 3-5 cm vastagságú csont nélküli termék az egyik oldalán bőrös felülettel.
A kellemesen füstölt, sós ízű kolozsváriszalonna száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 90 napig. A szalonna ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.
Tulajdonságok:
hagyományos érlelésű, füstölőben füstölt termék
Minőségét megőrzi:
a csomagoláson jelzett időpontig (90 nap)
Kiszerelés:
félbe vágva, vákumcsomagolva
egy darab egész termék súlya: kb. 3500 g
Szállítási és tárolási hőmérséklet:
száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel